Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/onvpv/public_html/includes/menu.inc).

Procedura de atestare, control şi verificare în vederea certificării vinurilor cu DOC, IG, varietale

Obiectul procedurii îl constituie stabilirea modalităţii specifice de luare în evidenţă şi certificare a loturilor de vin potenţial apte de a fi comercializate ca vinuri cu DOC/IG/varietale şi de evidenţă a însemnelor de certificare.

Procedura se aplică vinurilor obtinute din plantațiile viticole înscrise în Registrul Plantațiilor Viticole (R.P.V.) pentru care au fost întocmite declarații obligatorii de recoltă și de producție potrivit legii.

Se realizează controlul prin evaluarea vinurilor cu DOC/IG/varietale în vederea atestării dreptului de comercializare al vinurilor cu denumire de origine controlată/indicaţie geografică/varietale, potrivit reglementărilor în vigoare, cerinţelor din  caietele de sarcini aferente denumirilor de origine/ indicaţiilor geografice protejate și Ordinului M.A.D.R. nr. 266/ 2017, după caz.

Certificatul de atestare al dreptului de comercializare emis astfel cum prevede legislația în vigoare și prezenta procedură este valabil atât timp cât lotul/loturile de vin certificat/certificate corespund condiţiilor prevăzute în caietele de sarcini pentru producerea vinurilor cu DOC/IG şi prevederilor Ordinului M.A.D.R. nr. 266/ 2017.

Responsabilitatea aplicării procedurii de control şi verificare în vederea luării în evidenţă, certificării loturilor de vin potenţial apte de a fi comercializate ca vinuri cu DOC/IG/varietale revine Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (O.N.V.P.V.) prin Inspectoratele teritoriale, Comisiile de degustare din cadrul Inspectoratelor teritoriale şi Comisia de Contestaţii de la sediul central.

 Procedura de atestare, control şi verificare pentru certificarea vinurilor cu DOC, IG, varietale 
 

Modele editabile pentru producători:

Anexa 1: Cerere de luare in evidență a vinurilor apte de a evolua ca vinuri DOC/IG/varietale aici:

Anexa 5: Cerere pentru acordarea Certificatului de atestare a dreptului de comercializare a vinurilor DOC/IG/varietale  aici:

Anexa 10: Model anexă Certificat de atestare a dreptului de comercializare a vinurilor cu DOC/IG/varietale  aici:

Anexa 11: Model raport de utilizare a însemnelor de certificare a vinurilor cu DOC/IG/varietale  aici:
 

     (Procedura a fost instituită prin Decizie a Directorului general al O.N.V.P.V. )