ORDIN MADR nr. 240/2020 - Normele de aplicare ale măsurii de distilare a vinului în situații de criză, eligibilă pentru finanțare în cadrul PNS 2019-2023

  • Posted on: 2 September 2020
  • Autor: mirela.rosu

In Monitorul Oficial din 28 August 2020 a fost publicat Ordinul MADR nr. 240/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de distilare a vinului în situații de criză. 

Conform Articolului 5, pct. 10,  lit i) din ordinul menționat,  O.N.V.P.V. este institutia responsabilă cu eliberarea unei adeverințe, necesară solicitanților care accesează această măsură de distilare a vinului în situații de criză, pentru  a putea beneficia de sprijinul acordat conform actului normativ.

CONSULTĂ - Model _cerere_adeverinta_distilare_de_criza 

CONSULTĂ -  ORDINUL MADR nr_240_2020

Actul normativ publicat asigură implementarea legislației europene actuale și vine în sprijinul viticultorilor din cadrul Uniunii care se confruntă cu probleme majore de gestionare ale resurselor, stocurilor de vinuri și distribuției lor,  datorate pandemiei COVID-19 din acest an și pentru a atenua impactul negativ asupra sectorului vitivinicol ca urmare a situației de criză apărută care a afectat populația, circulația mărfurilor, piețele de desfacere și industriile din toate domeniile.