BERLINER WINE TROPHY, Ediția de iarnă 22.02 - 01.03.2024

  • Posted on: 22 March 2024
  • Autor: onvpv

Începând cu anul 2004, Berliner Wine Trophy a devenit cea mai mare competiție de vinuri din lume și cea mai importantă competiție internațională a vinului desfășurată Germania, sub patronajul OIV – Organizația Internațională a Viei și Vinului și al UIOE – Uniunea Internațională a Oenologilor. Această competiție adună producători și distribuitori de renume din întreaga lume în fiecare an, iar numărul probelor înscrise crește constant, cu peste 14.000 de participări anuale în cele două ediții (de iarnă și de vară).

Berliner Wine Trophy se remarcă în peisajul concursurilor de vinuri prin oferirea unui pachet complet de servicii și garanții pentru fiecare vin înscris. În opinia organizatorilor, succesul constă în valoarea adăugată.

Astăzi, nu mai este suficient doar să acordăm o medalie; se oferă un pachet de marketing offline și online pentru a ajuta la promovarea vinurilor premiate.

Pachetul de servicii include medalii gratuite în format digital pentru a promova vinurile premiate, un set gratuit de instrumente de marketing cu sfaturi utile pentru consolidarea strategiei de marketing, fotografii profesionale gratuite ale tuturor vinurilor înregistrate și promovarea activă și pasivă a vinurilor câștigătoare prin rețelele sociale și alte canale de comunicare.

De asemenea, vinurile câștigătoare sunt prezentate pe site-ul Berliner Wine Trophy și sunt promovate la evenimente din Asia, destinate profesioniștilor din sector.

În anul precedent, Berliner Wine Trophy a stabilit din nou record, depășind 14.000 de probe de vin înscrise. Din cauza numărului limitat de locuri, multe înscrieri nu au putut fi acceptate până la sfârșitul perioadei de înregistrare.

• În cooperare cu comisiile corespunzătoare, numărul maxim de înscrieri pentru Berliner Wine Trophy a fost limitat la 7.000 per eveniment.

În ultima ediție din această iarnă, desfășurată între 22.02 -01.03.2024, aproape 2.000 de participanți din 40 de țări au înregistrat peste 7600 de probe.

• De asemenea, în rândul participanților se află și cei din țările cu puțină tradiție viticolă, precum Turcia, Kazakhstan sau Polonia, ceea ce confirmă înalta reputație internațională a concursului.

Această măsură a limitării probelor înscrise previne o creștere inflaționistă a vinurilor premiate cu medalie la Berliner Wine Trophy, menținând în același timp caracterul special al acestui premiu. Participanții sunt încurajați să își înregistreze vinurile cât mai curând posibil pentru a beneficia de toate serviciile și avantajele oferite de această competiție de prestigiu.

România a luat în total 16 medalii, 15 de Aur și una de Argint.

Producătorii medalați au fost:  

Cramele Recaș – 5 medalii Aur
Mera Com Internațional – Crama Gîrboiu – 4 medalii Aur
Crama Ceptura – 2 medalii Aur
Vinicola Averești – 1 medalie Aur, 1 medalie Argint
Carl Reh Winery  – 1 medalie Aur
Agroindustriala Ceres – Crama Hermeziu – 1 medalie Aur
Stegariu Florin – Strunga Winery – 1 medalie Aur

Felicitări participanților !