DECLARAȚIA MINISTERIALĂ A CELOR 37 DE ȚĂRI MEMBRE OIV
OIV SALUTĂ DECLARAȚIA MINISTERIALĂ A CELOR 37 DE ȚĂRI CARE SUSȚIN SECTORUL VITICULTURII ȘI VINULUI ȘI REAFIRMĂ ÎNCREDEREA ÎN OIV
CA REFERINȚĂ GLOBALĂ
UNDER CONSTRUCTION
UNDER CONSTRUCTION
.
The International Congress OIV 2013
OIV SALUTĂ DECLARAȚIA MINISTERIALĂ A CELOR 37 DE ȚĂRI CARE SUSȚIN SECTORUL VITICULTURII ȘI VINULUI ȘI REAFIRMĂ ÎNCREDEREA ÎN OIV
CA REFERINȚĂ GLOBALĂ
Prima ședință itinerantă, de evaluare a vinurilor care urmează a fi certificate cu denumire de origine, indicație geografică sau ca varietale, menită să aducă în atenția publicului larg cramele românești și din perspectiva trasabilității, originii și autenticității producției de vin – obiectul activității ONVPV, a avut loc în 25 octombrie 2024, la Păuliș, la Crama Balla Géza.
Descarca articolul complet aici:
Pe măsură ce Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) își marchează centenarul, atenția este atrasă asupra diferitelor subiecte care influențează sectorul internațional al viei și vinului. Unul dintre acestea este siguranța alimentară.
Descarca articolul complet aici:
Aromele de fructe fierte în vin sunt adesea asociate cu procesele de producție și maturare, dar pot fi influențate și de factori antropici (soiul de struguri, terroir-ul și metoda de vinificare). Pot să apară și după îmbutelierea vinului, fiind considerate un defect din categoria oxidărilor.
Citeste articolul complet aici:
O cramă ”cotropită” de musculițe (drosofile) poate compromite calitatea vinurilor produse acolo.
Citeste articolul aici:
Ședințele de evaluare în vederea certificării vinurilor pentru atestarea dreptului de comercializare cu DOC, IG sau varietal sunt parte integrantă și deosebit de importantă din activitatea O.N.V.P.V.. De la începutul anului și până acum au avut loc un numar de 68 astfel de ședințe și au fost evaluate și clasificate 1874 de vinuri.
Ședința de luare în evidență a vinurilor în Dealu Mare: Procedură și Vinuri
OIV a publicat lista câștigătorilor premiilor OIV 2024:
https://www.oiv.int/index.php/what-we-offer/oiv-awards/oiv-awards-2024
Analiza izotopică a apei sau a etanolului din vin ajută la detectarea falsificărilor (cum ar fi diluarea cu apă) și oferă certitudinea că toate caracteristicile vinului sunt conforme cu originea sa. Prin această metodă se asigură protecția vinului împotriva fraudei și se menține integritatea și reputația produselor vinicole pe piața mondială.
Citeste articolul complet aici:
Îngălbenirea aurie (Flavescence dorée) a viței-de-vie este o boală incurabilă, care duce în cele din urmă la moartea viței-de-vie infectată.
Microorganismul care provoacă Îngălbenirea aurie a frunzelor viței-de-vie (Flavescence dorée) produce o boală gravă, ce poate compromite uneori podgorii întregi. Maladia este cauzată de un organism unicelular, identificabil doar prin analiză moleculară, numit fitoplasmă.
Citeste articolul complet aici:
Rezumat al cerințelor pentru etichetarea vinurilor conform Regulamentelor Europene și Legislației Române
Foto credit: wsetglobal.com